top of page

L'oferta de productes sense gluten augmenta un 71% en només un any


L'oferta de productes sense gluten ha augmentat en l'últim any al nostre país, alhora que els espanyols comparen preus i busquen ofertes de productes sense gluten abans d'acudir a la botiga a causa del seu elevat cost. Es tracta de les principals conclusions d'un estudi elaborat per Tiendeo.com, el portal especialitzat en ofertes i catàlegs online geolocalitzats, desenvolupat amb l'objectiu de conèixer el comportament dels usuaris en relació a la planificació de les compres dins l'àmbit de l'alimentació sense gluten.

L'estudi també recull que les recerques d'ofertes i promocions de productes sense gluten a Espanya ha augmentat ni més ni menys que un 173% en els últims 12 mesos, destacant en un entorn en què la venda d'aliments sense gluten està creixent a nivell mundial.

Segons recull l'Euromonitor, el 2016 el mercat de productes sense gluten va assolir un valor de 2.900 milions d'euros, fet que suposa un creixement del 93% respecte a l'any 2011, un any en què les vendes d'aquest tipus d'aliments van superar els 1.500 milions d'euros de facturació. Les previsions de la consultora britànica apunten que el 2020 aquesta xifra augmentarà un altre 38%, fins a arribar als 4.000 milions d'euros.

L'elevat preu d'aquest tipus de productes és un dels principals factors a tenir en compte a l'hora d'obtenir aquests resultats. De fet, l'últim informe de preus elaborat per la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE) afirma que la cistella de la compra sense gluten registra un augment de 1.174 euros anuals en comparació de la cistella de la compra convencional.

Per això, i gràcies a l'augment en la varietat d'aliments sense gluten que avui en dia es poden trobar en cada vegada més establiments, s'ha constatat l'increment de l'interès dels consumidors per informar-se sobre els productes disponibles, el seu preu i les ofertes existents per estalviar al màxim.

En l'últim any, les recerques en Tiendeo.com d'aliments sense gluten han augmentat un 173%, una dada que reflecteix la preocupació de les famílies espanyoles per que el preu del menjar sense gluten no afecti la seva economia.

El pa destaca com un dels productes sense gluten més buscats a la plataforma, fins al punt que 1 de cada 2 recerques en aquest portal on-line tenen com a protagonista a aquest aliment en qualsevol de les seves variants, el que confirma la importància que també té aquest aliment bàsic per a les famílies espanyoles que han eliminat el gluten de la seva dieta. Així, el pa destaca com el principal protagonista dels descomptes, ja que està relacionat amb el 16% de les promocions sobre productes sense gluten. Una altra de les opcions majoritàries és la cervesa, protagonista del 14% de les ofertes en l'últim any.

En aquest context, els retailers semblen mostrar-se cada vegada més compromesos amb l'alimentació sense gluten. A més del llançament de diverses línies de productes lliures d'aquesta proteïna, les diverses companyies d'alimentació també són més proclius a inserir ofertes relacionades d'aquests articles en els seus fullets periòdics.

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page